Şantierul pentru reabilitarea Colegiului Naţional Onisifor Ghibu a intrat în ultima etapă. Primăria a anunţat că, din toamnă, elevii acestei şcoli vor învăţa în spaţii complet renovate.

"Lucrările de reabilitare energetică a Colegiului Naţional Onisifor Ghibu sunt executate în proporţie de 92%. Astfel, odată cu începerea şcolii, cursurile se vor putea relua în condiţii normale, urmând ca pe parcursul lunii septembrie să mai fie executate lucrări la sala de festivităţi şi la sala de sport a liceului. Acestea au fost lăsate pe finalul contractului, tocmai pentru a putea fi finalizate sălile de clasă până la începerea cursurilor", se arată într-un comunicat transmis de municipalitate.

Printr-un proiect finanţat cu fonduri europene, în această şcoală s-au înlocuit toate geamurile şi uşile, s-au făcut lucrări de termoizolaţie, s-a reabilitat instalaţia electrică interioară, iar acum toate corpurile de iluminat sunt economice. În plus, şcoala are senzori de detecţie a incendiilor.

De asemenea, şcoala este dotată acum cu panouri fotovoltaice, care produc energia electrică necesară elevilor şi profesorilor, dar şi cu un sistem modern de încălzire cu pompă de căldură. Totodată, clădirile Colegiului se vor încălzi şi răci cu ajutorul unor ventiloconvectoare şi aparate de ventilaţie care recuperează căldura, dar şi filtrează aerul.

În cadrul proiectului, se fac şi lucrările de tencuieli decorative şi se montează jgheaburi şi burlane noi.

Lucrările sunt executate de asocierea firmelor Drum Asfalt SRL, Nord Conforest SA şi Trameco SA, iar valoarea contractului este de 12,4 milioane lei (fără TVA).

Colegiul Ghibu