La Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" Oradea continuă o tradiţie începută în anul 2009, şi anume promovarea donării de sânge.

Sub coordonarea directorilor adjuncţi, prof. Roland Bocoi şi Lucian Stance, proiecte are ca obiective depăşirea deficitului de sânge şi preparate din sânge cu care se confruntă spitalele din Oradea, intrarea în rândul donatorilor de sânge a unui număr cât mai mare dintre elevii şi cadrele didactice din LPS Bihorul şi informarea populaţiei cu privire la semnificaţia actului donării de sânge.

În acest sens, un număr de 35 elevi din clasele a XII-a şi a XI-a din cadrul Liceului cu Program Sportiv "Bihorul", au donat sânge în intervalul 16-24 mai şi joi, 7 iunie.

De asemenea, elevi şi profesori, alături de reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea au desfăşurat o campanie de informare în centrul oraşului, cu privire la donarea de sânge.

"Mulţumesc tuturor celor implicaţi în buna desfăşurare a proiectului, partenerilor, domnului director Dan Matei, profesorilor diriginţi de la clasele a XII-a Liv ia Benea şi Maria Reblean, dar, în primul rând mulţumesc elevilor donatori care au dat dovadă de un deosebit simţ civic şi implicare în proiect", a spus Bocoi Roland, iniţiatorul proiectului.

Proiectul se va finaliza în luna septembrie, ocazie cu care elevii vor dona rechizite elevilor nevoiaşi.

Alături de Liceul cu Program Sportiv "Bihorul", în calitate de aplicant al proiectului, parteneri, deja tradiţionali sunt Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Direcţia de Sănătate Publică - Serviciul Promovarea Sănătăţii.