Pregătirile festivităţilor ocazionate de împlinirea a 93 de ani de la eliberarea oraşului Oradea de sub dominaţie austro-ungară de către trupele române conduse de generalul Traian Moşoiu au intrat pe ultima sută de metri.

Anul acesta ceremoniile de 20 aprilie vor fi prefaţate în seara zilei de joi de un concert folcloric intitulat "Joc şi cântec românesc" susţinut de Ansamblul Profesionist "Crişana", la Teatrul Regina Maria. Spectacolul va începe la ora 19 şi îl va avea ca invitat special pe solistul Aurel Tămaş. Biletele de intrare costă între 10 şi 20 lei şi pot fi cumpărate de la casieria teatrului.

Pentru ziua de vineri, de la ora 11, este programată Şedinţa Festivă a Consiliului Local în cadrul căreia cuvântul de deschidere va fi susţinut de primarul Ilie Bolojan iar profesorii universitari Viorel Faur şi Gabriel Moisa vor vorbi cu privire la semnificaţia momentului.

Ulterior, de la ora 12, la Biserica cu Lună un sobor de preoţi va susţine o slujbă de Te Deum, urmată de la ora 12:30 de un recital de fanfară susţinut de Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Frontieră "Avram Iancu" Oradea, iar de la 13:30 de ceremonialul de depunere de coroane la statuia generalului "Traian Moşoiu".

La statuia din strada Armatei Române, primarul Ilie Bolojan va susţine o alocuţiune privind semnificaţia aniversării a 93 de ani de la intrarea Armatei Române în Oradea după care festivităţile se vor încheia cu un recital al susţinut de corul "Traian Moşoiu" şi defilarea detaşamentului de onoare.