Un orădean de 28 ani a ajuns, vineri, în Arestul Poliţiei Bihor şi este anchetat pentru tâlhărie, respectiv tâlhărie calificată, după ce a atacat două femei cărora le-a smuls poşetele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, cele două tâlhării au avut loc în Oradea, pe străzi lăturalnice şi puţin circulate. "Una dintre victime a fost deposedată de o poşetă în care avea diverse bunuri personale, un portmoneu cu 5 lei, un card bancar şi cheile de la locuinţă, iar cealaltă - de o geantă în care avea un telefon mobil", a declarat Dinu.

În baza informaţiilor furnizate de victime, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea au reuşit să-l identifice în scurt timp pe autorul atacurilor, iar vinerea trecută au descins la locuinţa acestuia, pentru percheziţii.

"În urma căutărilor, poliţiştii au identificat mai multe bunuri provenite din comiterea infracţiunilor de tâlhărie, între care şi lucrurile celor două victime", a mai spus Alina Dinu.

Tâlharul, care se numeşte Bogdan Stir, a fost reţinut şi arestat pentru 30 de zile, judecătorul de drepturi şi libertăţi având în vedere la emiterea mandatului şi faptul că acesta este recidivist.

Individul a fost eliberat condiţionat vara trecută după ce a ispăşit două treimi din condamnarea de 8 ani de închisoare încasată pentru jefuirea a opt orădence şi spargerea unei societăţi comerciale.