Medicul orădean Dan Stamatiu, anchetat în Ungaria pentru că a împuşcat mortal o femeie şi l-a rănit grav pe soţul acesteia, este din nou după gratii.

După ce, pe 2 septembrie, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea medicului în vederea extrădării, pe 21 septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să-l elibereze din arest şi să amâne predarea acestuia în Ungaria, unde este anchetat pentru crimă, până la finalizarea unei alte anchete declanşate pe numele lui în România, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca.

În aceeaşi zi, medicul a şi fost reţinut de procurorii clujeni, care îl cercetează pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar o zi mai târziu a fost dus la Judecătoria Cluj Napoca, instanţă care a emis pe numele lui un nou mandat de arestare, pentru 30 de zile.

Măsura a fost contestată de Stamatiu şi urmează să fie reanalizată, pe 5 octombrie de Tribunalul Cluj.

Acuzaţia de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor a fost formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca încă din 1 septembrie după ce, poliţiştii care îl căutau pentru crima comisă în Ungaria, l-au prins pe o stradă din municipiul Cluj Napoca, având asupra lui un pistol încărcat, ascuns sub cămaşă.

Arma, care este una letală, era deţinută de Stamatiu fără autorizaţie şi este cea cu care, doar cu o zi mai devreme, medicul şi-a ucis victima în localitatea Nyiregyhaza şi l-a rănit grav pe soţul acesteia, de faţă cu cei doi copii de 7 ani ai familiei.

Citiţi amănuntele sângeroasei crime comise de medicul orădean în articolul: "Doctorul ucigaş"