Unul dintre puşcăriaşii lăsat acasă toamna trecută după intrarea în vigoare a Legii 169/2017 care permitea eliberarea înainte de termen a deţinuţilor în condiţii necorespunzătoare ar putea ajunge înapoi după gratii.

Este vorba despre un tânăr de 19 ani din Tileagd, care a ieşit din Penitenciar pe 1 noiembrie anul trecut şi care luni, 29 ianuarie, în jurul orei 14, a tâlhărit un copil de 14 ani din Oradea.

Din datele poliţiştilor, individul i-a cerut copilului telefonul sub pretextul că doreşte să sune pe cineva, iar apoi i l-a smuls din mână, ba l-a mai şi ameninţat cu moartea pe băiat, pentru ca acesta să-i dea banii pe care îi avea la el, 20 de lei.

Paguba totală cauzată de individ se ridică la 1.230 lei.

Tâlharul a fost găsit, joi, de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, care l-au reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Vineri, 2 februarie, tâlharul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, unde procurorii au dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Dacă va fi trimis în judecată, tâlharul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 7 ani.