Lucian Fanya, bărbatul de 45 de ani din Cuzap acuzat că a sechestrat şi biciuit un adolescent de 16 ani, a fost arestat pentru 29 de zile de Tribunalul Bihor, decizia fiind irevocabilă, a declarat, luni, prim-procurorul Parchetului Marghita, Dorel Moţiu.

„Tribunalul Bihor a admis recursul formulat de noi şi a dispus arestarea inculpatului. Iniţial, Judecătoria Marghita a refuzat solicitarea, considerând că nu se impune ca acesta să fie încarcerat", a explicat prim-procurorul.

Bărbatul a fost prins joia trecută, după peste două luni de căutări, fiind acuzat că în seara zilei de 1 aprilie a sechestrat şi biciuit un adolescent de 16 ani din comuna Popeşti. Potrivit procurorilor, sub pretextul că victima i-ar fi sustras un patent, Fanya l-a sechestrat în seara respectivă în fosta moară din Popeşti, unde l-a legat cu un lanţ de o roată metalică fixată pe podea, pe care a strâns-o cu o sârmă, i-ar apoi la bătut cu o coadă de mătură şi l-a biciut, până în jurul orei 3 dimineaţa, când l-a abandonat, lăsându-l legat. Apoi, s-a făcut nevăzut.

Prins joia trecută, bărbatul a fost reţinut, iar o zi mai târziu a fost prezentat la Judecătoria Marghita cu propunere de arestare preventivă. În motivarea cererii, procurorii au avut în vedere atât faptul că acesta s-a sustras urmăririi penale, cât şi pe acela că a comis fapta în stare de recidivă, având condamnări pentru vătămări corporale, furturi calificate, violare de domiciliu, infracţiuni la regimul circulaţiei şi abandon de familie.

În ciuda numeroaselor argumente invocate, solicitarea procurorilor a fost respinsă atunci de judecătorii care au decis că nu se impune arestarea inculpatului.