Tribunalul Bihor a dispus, luni, arestarea preventivă a afaceristului sucevean Nelu Becica, patronul firmei de construcţii Il Nelu Company SRL, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş pentru complicitate la furt.

Becica, fost lider al organizaţiei de tineret a PSD Câmpulung Moldovenesc şi actual membru al PNL Suceava, este suspectat că a participat, împreună cu alte două persoane la sustragerea, pe 11 septembrie 2011, a unui buldoexcavator în valoare de peste 300.000 lei din curtea unei firme din Sudrigiu. În aceeaşi zi, buldoexcavatorul a fost transportat în localitatea Rebra, judeţul Bistriţa Năsăud şi vândut.

Afaceristul a fost prins de poliţişti după 6 luni de anchetă, iar săptămâna trecută procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au cerut arestarea lui, solicitare care a fost respinsă, însă, de Judecătoria din localitate pe motiv că anchetatorii "nu au putut dovedi că acesta prezintă un pericol concret pentru ordinea publică".

La recurs însă, Tribunalul a casat decizia Judecătoriei Beiuş şi a dispus arestarea lui Becica, pentru 29 de zile, motiv pentru care Nelu Becica a fost introdus în Arestul Poliţiei Bihor.

Potrivit cercetărilor efectuate, Becica ar fi fost recunoscut de şoferul angajat să transporte buldoexcavatorul din Bihor în Bistriţa Năsăud. Audiat ca martor, şoferul a declarat poliţiştilor că suceveanul l-ar fi angajat să facă transportul, indicându-i ruta şi achitându-i costul serviciului când utilajul a ajuns la Rebra.

Nelu Becia este un personaj controversat. Potrivit presei sucevene, în 2006, afaceristul a fost suspectat că şi-ar fi distrus singur autoturismul Mercedes dar şi cabana asigurată pentru 200.000 lei, susţinând că a fost ţinta unor atacuri ale mafiei locale.