Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au cedat la o diferenţă de trei puncte jocul din Antalya, Turcia, cu italienii de la New Basket Brindisi. Scorul întâlnirii care a contat pentru turneul de calificare Basketball Champions League a fost 74-77.

A fost un joc echilibrat, aprig disputat, cu multe răsturnări de scor pe tabela de marcaj.

Jucătorii formaţiei orădene au început mai bine și s-au aflat la conducere de mai multe ori pe parcursul primului sfert, pe care l-au câştigat totuşi cei de la Brindisi, cu 24-22. 

Secvenţa secundă a fost a italienilor, care s-au remarcat cu coşurile de la distanţă, în timp ce orădenii au întâmpinat probleme în faza ofensivă. Ca urmare, la jumătatea partidei, scorul a devenit 43-32 în favoarea italienilor.

Cei de la Brindisi şi-au mărit avantajul în debutul sfertului III, la 15 puncte, și totuşi roș-albaștrii au reacţionat bine. Cu o apărare mai bună, un joc colectiv de apreciat, CSM CSU a revenit foarte bine pe tabelă, iar în ultima pauză a intrat la egalitate cu adversarul, scor 60-60.

Ultimele zece minute au fost foarte disputate, cu dese răsturnări de scor, CSM CSU Oradea a avut câteva șanse bune, dar nu a putut să gestioneze finalul confruntării, după cum se precizează şi pe site-ul clubului orădean. De la echipa italiană a ieşit la rampă JaJuan Johnson în ultimele minute. Orădenii totuşi puteau duce jocul în prelungiri, dar ultima aruncare, a lui Kris Richard, nu a intrat în coș, astfel că jocul s-a încheiat cu scorul de 77-74 în favoarea celor de la New Basket Brindisi.

Astfel, CSM CSU Oradea a fost eliminată din Champions League.

În jocul cu italienii de la Brindisi, Erick Neal a fost cel mai eficace de la roş-albaştri, cu 17 puncte. L-au urmat Kris Richard și Toddrick Gotcher, cu câte 12 puncte, Cătălin Baciu, cu 11 punctey, şi Lennard Freeman, autor a 10 puncte.

De precizat că echipa orădeană nu s-a putut baza la acest joc pe lituanianul Donatas Tarolis, accidentat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!