Aleşii bihorenilor, care în luna aprilie a acestui an, la iniţiativa consilierilor PNL, au votat modificarea organigramei Teatrului de Stat Oradea în aşa fel încât să-l pună pe consilierul municipal liberal Daniel Vulcu în conducerea instituţiei, pe o funcţie ocupată până atunci de actriţa Elvira Platon Rîmbu, dar rebotezată cu altă denumire, ar putea fi chemaţi în faţa instanţei şi, eventual, să-i plătească actriţei despăgubiri, din propriile buzunare.

Perspectiva aceasta se conturează după ce, în şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean, aleşii bihorenilor au avut de ales între a-şi păstra decizia luată în aprilie sau de a şi-o revoca, în urma unei plângeri prealabile formulate în acest sens de Elvira Platon Rîmbu, ca parte vătămată.

În plângerea prealabilă, aceasta arată că organigrama Teatrului, aprobată în luna martie a acestui an, a fost modificată în mod special după o singură lună, doar pentru ca noua organigramă să permită înlocuirea ei din funcţie.

Prin Hotărârea de Consiliu Judeţean incriminată de Elvira Platon Rîmbu, au fost înfiinţate Serviciul Artistic al Trupei Iosif Vulcan şi, respectiv, Serviciul Artistic al Trupei Szigligeti Ede, iar funcţiile de directori artistici ai celor două trupe au fost transformate în funcţii de şefi de servicii. Totodată, au fost înfiinţate posturile de directori ai trupelor Szigligeti Ede (funcţie în care a fost păstrat fostul director artistic Demeny Levente), şi respectiv Iosif Vulcan (funcţie în care a fost numit Daniel Vulcu).

Întrucât în reuniunea de miercuri consilierii judeţeni au decis să nu-şi revoce hotărârea luată în aprilie, Elvira Platon Rîmbu se va adresa instanţei de contencios administrativ a Tribunalului Bihor, cerând anularea ei în instanţă, sub motivul că funcţia de director artistic ce i-a fost luată a fost rebotezată cu denumirea de "director al trupei" şi atribuită actorului Daniel Vulcu, membru PNL.