Prezent la Oradea încă de vineri, premierul Emil Boc a transmis în numele PDL primul mesaj al şefilor de partide parlamentare către cei peste 550 de participanţi la Congresul UDMR, aflat în desfăşurare de la ora 11 la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Apelându-i drept "dragi parteneri de guvernare", şeful PDL a lăudat UDMR pentru trăsăturile care au impus această formaţiune în prim-planul scenei politice româneşti. "Profesionalismul, consecvenţa şi respectul cuvântului dat sunt doar câteva din calităţile care au făcut din UDMR un partid respectat şi un partener de încredere", a spus Boc.

El l-a omagiat şi pe Marko Bela, care după 18 ani în fruntea UDMR, a renunţat să mai candideze la preşedinţia Uniunii. "Experienţa, profesionalismul şi înţelepciunea sa au contribuit la stabilitatea guvernării şi la stabilitatea ţării. Am avut şansa ca în aceste vremuri să-l am alături, ca vicepremier", l-a lăudat Boc pe încă preşedintele UDMR.
Boc le-a mulţumit, de asemenea, şi miniştrilor UDMR, pentru "profesionalism", cât şi parlamentarilor Uniunii, pentru susţinerea dată proiectelor iniţiate de Guvern.

Premierul a afirmat că actuala coaliţie de guvernare a reuşit "să salveze ţara de la colapsul economic, să stabilizeze economia şi s-o ducă pe creştere", şi că speră să continue guvernarea şi după acest mandat împreună cu UDMR. "Am fost împreună când a fost mai greu şi pentru asta trebuie să vă mulţumesc, şi sunt convins că împreună vom culege şi roadele şi vom câştiga următoarele alegeri şi guvernarea", a spus preşedintele PDL.