Emilian Pavel, omul care se vede viitorul primar al Oradiei, și-a intrat deja în pită. Urmând exemplul colegei de la București, Gabriela Firea, domnul Pavel propune să testăm 5.000 de orădenii, să vedem dacă n-au Covid. Domnia sa este un recunoscut specialist în corona-virusologie și, alături de alt doctor docent în Covid 19, nefericitul Liviu Sabău Popa, a calculat că, dacă se fac puhoi de testări în Oradea, se va face o treabă mare...

De altfel, caracteristic pentru PSD este numărul mare de doctori, unul mai docent ca altul. Să ne amintim doar de domnul Bodog, creatorul specialităţii "brancardiologie", ca să nu mai vorbim de eminenţii chirurgi de stânga care te operează, pe buzunar, fără să prinzi de veste.

Măsura cu testarea e la fel de tâmpită ca și cea propusă la începutul pandemiei de chibiţii neliniştiţi care cereau ca şoselele să fie dezinfectate cu clor, deşi nu s-au înregistrat cazuri de Covid la camioane. În plus, în comunicatul dat, domnul Pavel se încurcă şi nu face distincţia între testarea de boală sau cea de anticorpi. prin care se constată dacă oamenii sunt deja imunizaţi.

Înduioşător este că Emilian Pavel a şi identificat sursele de finanţare. Spitalul ar trebui să dea Primăriei înapoi banii primiţi pentru achiziţionarea materialelor de protecţie epidemiologică, iar propunerea sa este să nu restituie toţi banii, ca să se poată face manopera asta cu testarea.

Adevărul este că nimeni nu e mai priceput în identificarea oportunităților financiare decât pesediştii. După operaţia de identificare a banilor poate urma cea de sifonare a lor, iar colegii de partid ai lui Pavel au demonstrat cu brio, de ani buni, cum se fură viţelul din vacă, cum se extrage clorofila din frunze şi banii din buget.

Aştept cu nerăbdare alte mostre de spirit civic, cu observaţia că modelul propagandistic de tip Firea s-ar putea să fie păgubos la Oradea, pentru că Emilian nu are nici banii, nici tupeul primăriţei din Capitală.