"Vrem să deschidem poarta Bisericii, pentru a fi cunoscută viaţa ei", a declarat, vineri, Böcskei László, episcop romano-catolic de Oradea, în timp ce "lansa" în mediul virtual portalul de ştiri al Episcopiei romano-catolice Oradea, hirek.varad.org.

Într-o conferinţă de presă organizată la sediul Centrului Pastoral Diecezan, Böcskei a explicat că portalul a fost creat pentru a asigura o mai bună comunicare între Biserică şi credincioşi.

"Dacă nu comunici, rămâi izolat, le-am explicat tuturor preoţilor şi parohilor pe care i-am rugat să culeagă informaţii despre comunităţile lor şi să le transmită pentru a fi mediatizate. Se întâmplă lucruri frumoase, importante şi în comunităţile mici, lucruri care, prin intermediul acestui site, ar putea fi scoase la lumină", a spus episcopul.

Site-ul este disponibil atât în limba maghiară cât şi în română, urmând ca în viitorul apropiat să fie lansate versiuni în engleză şi germană.

Articolele vor fi realizate de voluntari coordonaţi de Cristian Micaci, doctor în ştiinţe sociale. responsabil în cadrul Episcopiei pentru Centrul de pregătire al laicilor şi media, absolvent al Universităţii Pontificale Gregoriană din Roma.

Portalul de ştiri hirek.varad.org este al treilea produs media al Episcopiei romano-catolice Oradea după site-ul şi revista oficiale al Episcopiei, în care sunt prezentate toate comunicatele şi evenimentele pastorale desfăşurate de Episcopie.