Printr-un comunicat al Biroului de Presă al Episcopiei Greco-Catolice dat publicităţii vineri se arată că "în reportajul intitulat "Bobota, sat din Sălaj unde s-au născut Corneliu Coposu şi Gheorghe Şincai", difuzat duminică, 31 octombrie 2010, în cadrul emisiunii "Universul Credinţei", de către postul de televiziune amintit, nu s-a făcut nicio referire la apartenenţa la cultul greco-catolic a celor două personalităţi, în context făcându-se referire doar la cultul ortodox".

"Mulţi telespectatori au avut impresia că această falsificare a adevărului s-a făcut intenţionat, că s-a dorit sugerarea faptului că cele două personalităţi au fost de religie ortodoxă, încercându-se astfel mistificarea adevărului istoric", se arată în comunicat, care citează din scrisoarea de protest a Prea Sfinţitului Virgil trimisă preşedintelui TVR, Alexandru Lăzescu miercuri, 4 noiembrie.

În scrisoare, episcopul greco-catolic al Oradiei mai afirmă că "Televiziunea Română, ca televiziune publică, are datoria să informeze populaţia nediscriminatoriu, păstrând în acelaşi timp obiectivitatea faţă de adevărul istoric. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-a întâmplat cu reportajul în discuţie".

În încheierea scrisorii, şeful Episcopiei Greco-Catolice menţionează că aşteaptă rectificări din partea conducerii TVR şi sugerează că, în cazul în care acestea nu vor fi făcute, îşi rezervă dreptul de a acţiona conform legii.

"Ca preşedinte al acestei instituţii, vă solicit să găsiţi metoda pe care o consideraţi potrivită pentru a corecta acest lucru. Aştept un răspuns din partea dumneavoastră în termenul prevăzut de lege", se încheie scrisoarea PS Virgil către preşedintele TVR.