Într-o scrisoare citită, duminică, în timpul slujbelor religioase în toate parohiile din subordine, episcopul greco-catolic de Oradea Virgil Bercea le vorbeşte enoriaşilor despre dosarul penal în care este judecat pentru dare de mită şi complicitate la abuzul în serviciu comis de primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, cerându-le să rămână "uniţi în rugăciune", să fie demni şi încrezători, deoarece Justiţia va aduce la lumină adevărul.

"Din câte aţi văzut şi aţi auzit prin mijloacele mass-media, Mântuitorul cere Episcopiei Greco-Catolice de Oradea să poarte o nouă cruce. Vă mărturisesc faptul că nu este uşoară această cruce! Credem cu tărie că doar crucea este cea care ne mântuieşte şi ne duce la Înviere. După îndemnul Sfântului Pavel, atunci când suntem ocărâţi - binecuvântăm, când suntem prigoniţi - răbdăm iar când suntem huliţi, ne rugăm", spune episcopul, convins, în final, "că Dreptatea şi Adevărul Domnului nu vor întârzia!".

Episcopul greco-catolic al Oradiei se declară, de asemenea, hotărât să colaboreze cu instanţele de judecată. "Credem în acelaşi timp că Justiţia din ţara noastră este chemată să aducă la lumină adevărul şi numai adevărul iar noi nu dorim altceva decât ca acesta să iasă la iveală. De aceea îi punem la dispoziţie tot ceea ce este necesar în acest sens", se mai precizează în scrisoare.

După cum se ştie, episcopul Virgil Bercea a fost trimis în judecată săptămâna trecută de procurorii DNA Oradea, în dosarul primarului de Beiuş, Adrian Domocoş, în care i se impută că a semnat un contract de parteneriat între Episcopia Greco-Catolică şi firma controlată de primarul suspendat al Beiuşului, pentru concesionarea unui spaţiu comercial la o chirie subevaluată. PS Bercea este acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.