Episcopia Greco-Catolică Oradea a transmis, miercuri, un comunicat semnat de episcopul Virgil Bercea în care acesta îi îndeamnă pe preoţi şi credincioşi ca de 1 noiembrie să celebreze Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor şi să evite organizarea evenimentelor de Halloween, care sunt "lipsite de sacralitate".

"Rolul nostru al preoţilor şi al fiecărui creştin este de a propovădui Cuvântul făcut trup, de a propovădui Evanghelia în zilele noastre ceea ce înseamnă iubire şi iertare, înţelegere şi bunăînvoire, pace şi binecuvântare", se arată în comunicat.

Potrivit informării, Biserica a încercat de-a lungul vremii "să dea sens şi valoare vieţii", într-o societate în care s-au înmulţit "fenomene cu caracter lipsit de sacralitate precum Haloween".

În acest context, episcopul Bercea a atras atenţia că Biserica Catolică, la 1 noiembrie, celebrează Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor. "Vă îndemn pe fiecare dintre Sfinţiile Voastre precum şi pe toţi credincioşii să vorbiţi lumii despre valoarea Sărbătoriri Tuturor Sfinţilor care uneşte cerul cu pământul în rugăciune, precum vă îndemn să evitaţi organizarea altor evenimente precum cele cu dovleacul de Halloween", se mai arată în comunicat.