Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, aflată în ultimul deceniu sub controlul UDMR (în mandatul de director al actualului preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Pasztor Sandor) şi al PSD (prin instalarea în aceeaşi funcţie a consilierului judeţean ex-PDL Dorel Dume, convertit la social-democraţie în 2014), pare tot mai intens politizată.

Surse ale BIHOREANULUI au declarat că săptămâna trecută politizarea ABA Crişuri a fost întărită printr-o promovare bazată tot pe criterii de partid: şeful Biroului Intervenţii Rapide, Ioan Oprean (foto), fost director al firmei de stat în guvernarea Tăriceanu şi fost membru PNL, dar trecut în primăvara lui 2017 la ALDE, a fost promovat pe funcţia de director tehnic Resurse de Apă, în locul lui Claudiu Oros, care lucrează în ABA de la absolvirea facultăţii, în urmă cu aproape două decenii, dar care este în "culpă" deoarece nu a plecat din PNL.

"Mutarea a fost decisă după schimbarea de la vârful ALDE Bihor, prin discuţii între noul preşedinte (n.r. - Ciprian Blejan) şi şefii PSD şi UDMR", a afirmat o sursă din interiorul firmei de stat.

Directorul executiv al ABA Crişuri, Sorin Guler, el însuşi promovat datorită PSD, dezminte informaţia, susţinând că schimbarea liberalului Claudiu Oros cu reprezentantul ALDE a fost doar o măsură pentru "îmbunătăţirea activităţii". "S-a întărit echipa în vederea luării unor decizii şi ca să se poată implementa mai departe strategia noastră", a declarat Guler BIHOREANULUI.

Anul trecut, BIHOREANUL a scris pe larg despre politizarea ABA Crişuri, unde directorul Dorel Dume, promovat luna trecută ca director general adjunct al Administraţiei Naţionale Apele Române, a girat angajarea mai multor colegi de partid, între care consilierul judeţean Florian Oros (şi el intrat în PSD de la PDL), fosta consilieră judeţeană Valentina Butişcă, fostul vicepreşedinte CJ social-democrat Teodor Fericean şi alţii.