Un căţel înfometat de stăpân şi ţinut în condiţii înfiorătoare, fără apă și printre gunoaie, a fost luat de poliţiştii de la Biroul pentru Protecția Animalelor şi plasat într-un adăpost pentru 45 zile. Proprietarul a fost amendat cu 15.000 lei. 

Patrupedul a fost găsit, joi, chiar de Ziua Internaţională a Câinilor fără Stăpân, în timpul unei acţiuni preventive a poliţiştilor de la Biroul pentru Protecţia Animalelor Bihor, pentru salvarea animelor aflate în pericol și pentru evitarea situațiilor de abandon canin.

"Căţelul, de rasă comună, a fost găsit în curtea unui imobil din municipiul Oradea. Câinele nu beneficia de adăpost, fiind ținut în curtea imobilului, printre gunoaie, deșeuri menajere, deșeuri din fier sau plastic și alte materiale de construcție. Totodată, animalul nu beneficia de suficientă apă și hrană, prezentând o vizibilă stare de întreținere proastă, prin pierderea masei musculare și evidențierea oaselor la nivelul bazinului", a precizat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, transmițând presei și fotografii.

Cert este că, patrupedul a fost luat de la stăpân şi plasat într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile. De asemenea, proprietarul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 de lei.

I-a abandonat, l-au amendat

Potrivit informării, tot în cursul zilei de joi, poliţiştii de la protecția animalelor au reuşit să-l găsească pe proprietarul a doi ogari abandonaţi duminica trecută în satul Beznea şi găsiţi de oamenii legii. 

Este vorba despre un tânăr în vârstă de 22 ani, din localitatea Şuncuiuş care, chemat fiind să dea explicaţii, a pretins că i-a pierdut. 

"A susţinut că le-a dat drumul pe câmp ca să se plimbe şi ar fi fugit de el", au explicat, pentru BIHOREANUL surse din Poliţia Bihor.

Cert este că tânărul s-a ales şi el cu o amendă de 15.000 lei, iar după ce şi-a revendicat câinii, a intrat într-o perioadă de supraveghere. "Poliţiştii îl verifică periodic, să vadă starea câinilor şi modul în care îi îngrijeşte", spune sursa citată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!