Una dintre cele mai în vogă artiste ale momentului în România, Erika Isac, a cărei piesă cu mesaj feminist „Macarena” a fost dezbătută intens pe internet în urmă cu o lună, va veni vineri la Oradea, fiind invitată la Balul Bobocilor organizat de Colegiul Național Iosif Vulcan.

Alegerea artistei pentru acest eveniment aparține chiar elevilor școlii. În urmă cu trei luni, Consiliul Școlar din colegiu a lansat un sondaj pe Instagram, întrebându-i pe elevi pe cine ar prefera să vadă și să audă la bal, iar majoritatea au indicat-o pe Erika Isac, o artistă în vogă printre adolescenți încă dinainte de a lansa hitul „Macarena”, ocazie cu care au descoperit-o și părinții acestora.

„Metoda a fost una transparentă, nu am vrut să alegem noi, cei din consiliu, artistul, ci elevii din școală să spună ce preferă. În sondajul pe Instagram, majoritatea au ales-o pe Erika, așa că am contractat-o. Asta se întâmpla cu vreo 3 luni în urmă, înainte să lanseze piesa «Macarena»”, au declarat pentru BIHOREANUL elevi care fac parte din echipa de organizare a evenimentului.

 
(foto: captură Instagram)

Pentru că artista are un limbaj explicit în piesele ei, vestea că este cap de afiș la un bal al bobocilor i-a scandalizat pe unii părinți orădeni, care s-au plâns pe Facebook că un asemenea artist n-are ce căuta la un eveniment extrașcolar „din pricina cuvintelor obscene prezente în piesele sale. „Vi se pare normală și adecvată prezența unui astfel de artist la un eveniment extrașcolar ce are în centru copii de clasa a IX-a, de 15 ani?”, a întrebat o mămică, pe un grup de Facebook al locuitorilor din Oradea.

Întrebarea a suscitat interesul părinților. Unii o susțin pe femeia reclamantă, spunând că școlile nu pot promova astfel de artiști, în timp ce alții au scris că adolescenții deja ascultă aceste piese, la fel cum, în urmă cu 20 de ani, adolescenții de atunci – unii dintre ei părinții de azi – știau pe de rost versurile unor trupe precum BUG Mafia ori La Familia.

(foto: Facebook/Ești din Oradea dacă)

Liceenii organizatori de la Colegiul Iosif Vulcan cred și ei că părinții s-au inflamat degeaba. „Mi se pare o reacție exagerată din partea părinților nemulțumiți. În anii trecuți, balurile au fost doar cu trapperi care înjurau și foloseau multe cuvinte obscene, și nu într-un scop constructiv. Pe părinții îngrijorați îi invităm să vină la bal, să vadă că va fi un eveniment ținut sub control, cu pază, fără alcool”, a mai spus un elev membru în echipa de organizare a balului.

Acesta a mai precizat un aspect important: Erika Isac va cânta varianta cenzurată a pieselor ei, așa cum se aud și la radio. „Vine cu un show adaptat la această categorie de eveniment, balul bobocilor, nu de club. Pe de altă parte, muzica ei este ascultată deja de elevi. Probabil părinții nu știu ce ascultă copiii lor în căști, acasă”, a mai zis elevul.

Evenimentul va avea loc la restaurantul Coloseum și oricine poate să-și cumpere un bilet de intrare, care se vinde cu 70 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!