De parcă nu era destul că în fiecare zi apar tot mai multe îmbolnăviri cu Covid în Bihor, se pare că o parte din rezultatele testelor PCR care le atestă ar fi eronate. Primarul comunei Popeşti, Dorin Curtean, afirmă că va deschide un proces împotriva Spitalului Dr. Pop Mircea din Marghita, fiindcă i-ar fi greşit testul pentru detectarea virusului.

Pozitiv la Marghita

Aşa cum BIHOREANUL a arătat marţi, Dorin Curtean, recent reales în al treilea mandat, a fost identificat cu Covid în urma unui test pe care l-a făcut atât el, cât şi soţia, întrucât avea intenţia să plece în concediu.

Efectuat la laboratorul Spitalului din Marghita, testul a avut rezultat pozitiv în cazul său, dar negativ în cazul soţiei, edilul declarând BIHOREANULUI că a purtat mereu mască de protecţie, cu excepţia ceremoniilor de oficiere a cununiilor civile, crezând că la acestea nu este obligatorie purtarea măştii, dar şi pentru că fără ea putea vorbi mai uşor.

Curtean a precizat, de altfel, că nu are niciun fel de simptom, dar că s-a supus deciziei de izolare impuse de Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

Negativ la Oradea

După doar o zi, miercuri, Curtean a contactat BIHOREANUL, anunţând că a repetat testul PCR la Oradea, atât la Spitalul Municipal, cât şi la Judeţean, ambele retestări indicând rezultate negative, contrare celui de la Marghita.

„Nu m-am putut împăca cu ideea că mie testul mi-a ieşit pozitiv şi soţiei negativ, aşa că ieri (n.r. – marţi) l-am repetat. Am făcut încă un test la Spitalul Municipal din Oradea şi încă unul la Spitalul Judeţean. La ambele am primit azi rezultate negative”, a declarat primarul comunei Popeşti.

Aşteaptă ieşirea din izolare

Edilul a mai afirmat că a contactat DSP Bihor pentru a anunţa rezultatul celor două teste şi că este în aşteptarea unei decizii de încetare a izolării care i-a fost impusă cu doar 24 ore înainte: „De la DSP mi-au spus să le trimit în scris şi cele două rezultate ale testelor din Oradea, ca să mă scoată din izolare, pentru că vreau să merg în concediu”.

Pe de altă parte, Dorin Curtean a afirmat că „nu este prima oară când laboratorul de la Marghita greşeşte teste Covid”, motiv pentru care „o să dau spitalul în judecată, fiindcă asemenea greşeli sunt de neacceptat”.

„Avem probele”

Contactată de BIHOREANUL, Bradacz Aliz, managerul Spitalului Dr. Pop Mircea din Marghita, consideră că laboranţii acestei unităţi nu au greşit, dar că rezultatul putea fi „fals pozitiv” pentru că probele biologice în cazul edilului din Popeşti ar fi fost prelevate spre finalul perioadei de infectare. „Probabil am prins un rezultat fals pozitiv, când încărcătura (n.r. – virală) era la sfârşit”, a spus aceasta.

Bradacz afirmă că laboratorul din Marghita păstrează probele şi ele pot fi oferite şi altor laboratoare, dar şi că nu crede că primarul comunei va acţiona în justiţie spitalul. „Noi avem probele, le păstrăm în congelator, le putem trimite la alte laboratoare ca să fie reanalizate, nu cred că am greşit. Nu cred nici că domnul primar ne va da în judecată, pentru că nu aşa este colaborarea dintre noi”, a spus managerul spitalului marghitean.

UPDATE

Solicitarea primarului comunei Popeşti de a se decide încetarea stării de izolare care îi fusese impusă a fost aprobată de DSP Bihor în cursul zilei, în baza celor două buletine de analize emise de spitalele Judeţean şi Municipal din Oradea cu rezultate negative.