Corpul neînsufleţit al lui Ervin Tanca, de 19 ani, a fost descoperit duminică dimineaţă, în jurul orei 8, în Crişul Repede, în zona Staţiei de Epurare şi scos de un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Noi am fost anunţaţi în jurul orei 7.30 şi ne-am deplasat imediat la faţa locului. Corpul băiatului a fost scos din apă şi depus de poliţişti la Serviciul de Medicină Legală Bihor, pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care a murit", a declarat duminică, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, maiorul Sorin Caba.

Din datele poliţiştilor, în cazul băiatului nu sunt suspiciuni de omor. "Tânărul a fost identificat de fratele său şi deocamdată nu ştim dacă a fost victima unui accident ori s-a sinucis. Cu certitudine, însă, nu există suspiciuni de omor", a explicat comisarul Ioana Indrieş, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Ervin, care în această toamnă urma să înceapă cursurile Facultăţii de Psihologie, a fost dat dispărut de părinţii şi prietenii săi miercuri noapte, după o petrecere la care a participat pe malul Crişului, în imediata apropiere a pizzeriei Bridge. În jurul orei 00.30, el le-a spus prietenilor săi că vrea să se plimbe pe mal, iar din acel moment nu l-a mai văzut nimeni.

Băiatul, care nu a mai dispărut vreodată de acasă şi e descris ca un tânăr liniştit şi fără probleme deosebite, a fost căutat zile întregi nu doar de părinţi şi poliţişti ci şi de prietenii şi foştii săi colegi de la Liceul Don Orione, tinerii scotocind întregul oraş, dar şi spitalele şi pădurile din apropiere.

Acum, colegii săi au postat un mesaj tulburător şi plin de durere pe portalul BIHOREANULUI: "Să dormi în pace Ervin, noi te-am căutat pe pământ, tu erai deja în rai. Te-am iubit cu toţii de la Liceul Don Orione".