O tânără în vârstă de 33 ani din Oradea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sub acuzele fals informatic și înșelăciune, ambele reţinute în formă continuată, după ce, în ultimii 2 ani, a profitat de tragediile unor familii care se confruntau cu probleme sociale sau medicale, băgându-şi în propriul buzunar donaţiile care le erau oferite. 

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Polliţiei Bihor, cazul a fost descoperit de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.

Concret, orădeanca a exploatat vulnerabilitatea unor persoane care solicitau sprijin pe reţelele de socializare, pentru copii cu probleme grave de sănătate, familii defavorizate, aflate într-o situație materială precară, copii orfani, animale aflate în suferință.

Ea a preluat şi a distribuit anunţurile umanitare, însă modificând conturile bancare ale beneficiarilor reali, înlocuindu-le cu conturile personale, pentru a-și însuși, fără drept, banii din donații.

Mai mult, ea s-ar fi recomandat, în mod mincinos, şi reprezentană a unei fundații umanitare și ar fi cerut bani diverselor persoane fizice sau juridice, tot sub pretextul ajutorării unor persoane în suferință.

"Până în prezent, polițiștii au identificat 190 de persoane care au fost prejudiciate astfel, prejudiciul total provocat fiind estimat, momentan, la peste 40.000 de lei", se arată în comunicatul transmis.

Marţi, femeia, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Gabriela Claudia Scorţea, a fost reţinută pentru 24 de ore, iar locuinţa ei a fost percheziţionată, poliţiştii ridicând de aici telefoane mobile și laptop-uri, pentru cercetări.

În cursul aceleiași zile, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au prezentat-o pe Scorţea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele femeii un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit portalului instanţei de judecată, măsura a fost dispusă pentru 7 fapte de fals informatic şi 200 fapte de înşelăciune, iar soluţia pronunţată mai poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpata şi de la comunicare cu procurorul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!