Judecătoria Oradea a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui bărbat din comuna Ulieş, judeţul Harghita, acuzat de înşelăciune în formă continuată, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al instanţei, vicepreşedinta Judecătoriei, Carmen Domocoş.

Bărbatul, Sandor Zsolt, 30 ani, este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea după ce a fost reclamat de zece familii din Bihor pe care i-a înşelat prin metoda "pachetul din străinătate".

"Inculpatul se prezenta în faţa victimelor susţinând în mod mincinos că este o cunoştinţă a unor prieteni, a defunctului soţ sau a altui membru din familie al părţilor vătămate din SUA, Israel sau Germania, care i-ar fi trimis un colet şi o sumă de bani care au fost reţinute la vamă. Însă pentru a ridica şi a preda coletele, victimele trebuiau să achite diferite sume de bani lei şi valută, sume ce reprezentau taxe vamale sau contravaloarea transportului. Prejudiciul total cauzat celor zece familii se ridică la 11.100 lei, 1.600 dolari SUA şi 170 euro, nerecuperat", a declarat magistrata.

Bărbatul nu e la prima escrocherie, fiind suspectat de zeci de fapte similare pe care le-ar fi comis în mai multe judeţe din Ardeal.

"Instanţa de judecată a admis cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi a dispus arestarea inculpatului pentru 29 de zile. Măsura a fost menţinută, ulterior, de Tribunalul Bihor, care a repins recursul declarat de inculpat", a mai spus vicepreşedinta Judecătoriei, Carmen Domocoş.