Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au anunţat, luni, finalizarea cercetărilor în cazul unor bihoreni bănuiți de fraudă în dauna unei bănci orădene.

Este vorba despre patru femei cu vârste de 52, 51, 44 și 29 de ani, din comunele Biharia, Roșiori și din municipiul Oradea, şi despre un bărbat de 41 de ani, din Oradea, acuzaţi de înșelăciune și uz de fals, respectiv instigare la înșelaciune și instigare la uz de fals.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de Presă al Poliţiei Bihor, în perioada octombrie - decembrie 2014, aceştia ar fi încheiat contracte de împrumut pentru sume cuprinse între 12.250 lei și 15.250 lei, depunând adeverinţe fictive de salariu, care atestau în mod fals că sunt angajații unei societăți comerciale.

Totodată, una dintre femei, o orădeancă de 29 ani, i-ar fi determinat pe trei dintre oameni să se mai împrumute încă o dată, iar după obținerea creditelor, ar fi reținut din bani sume între 8.000 și 11.500 de lei.

Prejudiciul total provocat astfel respectivei instituții bancare este de 53.230 lei.

Ancheta poliţiştilor s-a derulat sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar dosarul a fost înaintat procurorului cu propunerea de trimitere în judecată a celor în cauză.