Un cetăţean francez urmărit internaţional pentru înşelăciuni comise în Franţa şi un bihorean din Cetariu, căutat pentru escrocherii comise în Germania, au fost prinşi de poliţişti şi au primit mandate de arestare provizorie pentru demararea procedurilor de predare.

Badoud Samy Amar Mohamed, 41 ani, a fost ridicat, vineri, într-o acţiune comună a poliţiştilor compartimentelor Urmăriri din Serviciile de Investigații Criminale Bihor şi Arad, fiind arestat, sâmbătă, la Curtea de Apel Oradea, pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea predării către autoritățile franceze.

Tot vineri a fost prins şi Sorin Petru Groza, un bihorean în vârstă de 34 ani din Cetariu, căutat pentru înşelăciuni comise pe teritoriul Germaniei. 

„Acesta a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele său o ordonanță de reținere pentru 24 de ore. Cel în cauză a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea, pe numele său fiind emis un mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 15 zile, în vederea predării”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Cei doi au fost încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Bihor.