Handbaliştii de la CSM Oradea au pierdut, vineri seara, la o diferenţă de nouă goluri primul joc de la turneul de promovare în Liga Naţională, care se desfăşoară la Ghimbav, în judeţul Braşov.

Orădenii au întâlnit echipa CSM Bacău, o formaţie din prima ligă, în faţa căreia nu au avut prea multe şanse, moldovenii controlând jocul.

Formaţia din Bacău s-a desprins decisiv încă din prima repriză, pe care şi-au adjudecat-o cu scorul de 21-10.

Partea a doua a fost însă mult mai echilibrată, numai că echipa băcăuană şi-a menţinut avantajul. Chiar dacă elevii antrenorului George Tăutu au înscris de 16 ori în aceste 30 de minute, de două ori mai mult decât adversarii, cei de la CSM Bacău s-au impus în final la o diferenţă concludentă, de nouă goluri, cu scorul de 35-26.

Principalul marcator al trupei orădene în acest joc a fost căpitanul Alex Farcaş, autor a 5 goluri. L-a secondat Ionuţ Breban, cu 4 reuşite. De la CSM Bacău, s-au remarcat Bujor și Dospinescu, autori a câte opt goluri.

În celălalt joc al etapei inaugurale, cealaltă echipă din prima ligă, SCM Politehnica Timișoara, s-a impus tot la o diferenţă de nouă goluri, cu scorul de 36-27 în faţa formaţiei CSM Sighișoara.

În etapa a doua, sâmbătă, CSM Oradea se va confrunta cu SCM Politehnica Timişoara, iar CSM Bacău va întâlni CSM Sighişoara.

Duminică va avea loc ultima rundă, cu jocurile: CSM Oradea – CSM Sighişoara şi SCM Politehnica Timişoara – CSM Bacău.

La finalul turneului, primele două clasate vor obţine dreptul de a evolua în ediţia 2022-2023 a campionatului Ligii Naţionale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!