În cazul în care este corespunzător efectuată, colectarea separată a deşeurilor reprezintă primul pas al procesului de reciclare, un obicei util pentru un mediu mai curat, cât şi un instrument de control al facturii de salubrizare prin care cetăţenii pot influenţa în mod direct valoarea acestuia.

Din păcate multe persoane consideră că nu merită să piardă timp pentru a separa deşeurile din varii motive.

Înainte de a fi ridicat fiecare recipient (sac şi pubelă) este verificat.

Pe  cele necorespunzătoare se lipeste o notificare, prin care utilizator este atenţionat după caz, despre motivul neridicării de către maşinile de colectare (foto).

Conţinutul unui recipient colectat necorespunzător distruge munca altora, deşeurile din maşina de colectare vor fi contaminate.

Deşeurile reciclabile colectate ajung în staţiile de sortare, unde sunt separate manual de angajaţi ai firmei AVE BIHOR în mai multe fracţii.

Astfel din recipientele galbene se va obţine: PET transparent, PET albastru, PET verde, PET maro, LDPE transparent, LDPE color, HDPE, PP, Tetra Pak, aluminiu, fier; din recipientele albastre se obţine hârtie şi carton; iar din recipientele verzi se sortează ambalaje de sticlă.

Din păcate aceste recipiente conţin deseori şi deşeuri care nu se pot trimite la reciclare, cum ar fi: lichide din PET-uri, borcane cu conţinut alimentar, cartoane cu urmă de alimente, textile, scutece etc.

Prezenţa notificării lipite pe recipient este un semn de alarmă asupra colectării separate care nu sa făcut corespunzător de către utilizator, astfel modul de colectare necesită o schimbare.

Notificarea este un instrument prin care încercăm să atragem atenţia asupra colectării corecte a deşeurilor sau a altor deficienţe.

AVE BIHOR SRL depune eforturi uriaşe ca o mare parte din deşeurile colectate separat să se trimită la reciclare, dar pentru o reuşită în primul rând este nevoie de o contribuţie de la utilizatori.

Astfel fiecare dintre noi putem contribui la un mediu mai curat, pentru că doar împreună putem schimba viitorul într-unul mai curat şi civilizat.

AVE BIHOR - pentru un mediu mai curat.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!