Guvernul României a aprobat miercuri realizarea unui stadion nou, cu peste 16.000 de locuri, în Oradea, pe strada Făgărașului, printr-o investiție de 472.915.000 lei, adică circa 95 milioane euro. Stadionul va avea și un hotel, cu săli de conferință și centru SPA. 

Aprobarea investiției a fost anunțată de Ministerul Dezvoltării, printr-un comunicat trimis după ședința de guvern de miercuri în care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Complex Sportiv – Obiectiv 1, municipiul Oradea, str. Făgărașului nr. 2, județul Bihor”. 

„Complexul este alcătuit din 5 obiective de investiție, care se vor realiza etapizat. Primul obiectiv este stadionul de fotbal care are o suprafață de 13.000 mp și o capacitate de 16.291 locuri”, se arată în informarea trimisă de Ministerul Dezvoltării. 

Durata de execuție a obiectivului este de 24 luni, iar investiția va fi realizată prin Programul național de construcții de interes public sau social derulat de Compania Națională de Investiții.Tot miercuri, primarul Oradiei, Florin Birta, a precizat că „după prima victorie obținută ieri de către FC Bihor la revenirea în Liga 2, azi marcăm un nou moment extrem de important, pentru realizarea noului stadion al orașului”, cu o capacitate de peste 16.000 de locuri.

El a adăugat că stadionul „va beneficia de un hotel cu restaurant, săli de conferințe și centru spa pentru recuperare sportivă”. 

Pasul următor va fi selectarea unui constructor. „Ne propunem ca anul viitor să înceapă lucrările la noul stadion al orașului, ce va fi realizat la standarde UEFA”, a precizat Birta. 

El le-a mulțumuit pentru aprobarea proiectului „Guvernului României și tuturor ministerelor avizatoare, specialiștilor din Compania Națională de Investiții, proiectanților, Consiliului Județean Bihor, precum și colegilor din Primăria Oradea”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!