Primarul Oradiei a anunțat joi când vor fi deschise noile obiective de infrastructură din Centrul Civic. 

În ce privește parcarea de tip „park and ride”, aceasta va fi dată în funcțiune în 30 decembrie, la ora 12, Florin Birta precizând că, la fel ca în cazul tuturor celorlalte parcări construite de Primărie, șoferii o vor putea utiliza gratuit vreme de trei luni, pentru a se putea obișnui cu ea.

Primarul a afirmat, pe de altă parte, că în rețeaua de pasaje din Centrul Civic circulația va fi deschisă pe 31 decembrie, tot la ora 12. 

Interesant este că Florin Birta nu a făcut aceste anunțuri de la Primăria Oradea, ci a ales să le facă în cadrul unei conferințe de presă politice desfășurate joi la sediul PNL Bihor, unde împreună cu președintele CJ Bihor și al PNL Bihor, Ilie Bolojan, și cu alți doi colegi, vicepreședintele Mircea Mălan și secretarul general al organizației Dumitru Țiplea au prezentat o dare de seamă a activității din acest an.

Cu o zi înainte, întrebat de BIHOREANUL despre data de dare în folosință a pasajelor, Birta a afirmat că nu poate să înainteze un termen precis.

În legătură cu pasajele, primarul Oradiei a menționat că Primăria are acum certitudinea că a cheltuit toate fondurile europene din acest proiect, iar bugetul local al Oradiei nu va plăti niciun euro în plus pentru lucrări care, potrivit contractelor de finanțare, trebuie decontate cu bani europeni.

„A fost un an încărcat, cu 150 de șantiere în tot orașul, a fost un an dificil în care se închid toate proiectele pe Programul Operațional Regional 2014-2020 și trebuia să finalizăm toate proiectele și să cheltuim toți banii care pot fi decontați din fonduri europene și vom reuși să facem acest lucru. Toți banii eligibili sunt cheltuiți în acest moment”, a spus Birta, referindu-se la graba Primăriei de a închide inclusiv proiectul pasajelor, chiar dacă termenul contractual pentru predarea lor este la jumătate anului viitor.

Edilul a ținut să amintească și de faptul că, pentru realizarea proiectelor din Centrul Civic, „orădenii au avut un disconfort, au fost blocaje în trafic, de multe ori pietonii au traversat prin noroaie”, motiv pentru care a ținut să le transmită mulțumiri „pentru că au fost înțelegători”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!