Etapă fastă, sâmbătă, pentru echipele bihorene de fotbal din Liga a III-a,Luceafărul Oradea şi CS Oşorhei.

Dacă liderul clasamentului, Luceafărul s-a impus, conform calculelor hârtiei, pe teren propriu, cu 2-1, în faţa celor de la FC Zalău, în schimb CS Oşorhei a reuşit surpriza, obţinând victoria în deplasare, pe terenul celor de la Csikszereda Miercurea Ciuc, cu scorul de 1-0.

La Sânmartin, deşi a pornit ca mare favorită în disputa cu FC Zalău, una dintre codaşele clasamentului, Luceafărul Oradea s-a impus doar cu 2-1, însă a şi ratat foarte mult.

Deşi jocul a curs într-o singură direcţie, spre poarta sălăjenilor, până la pauză nu s-a întâmplat nimic, scorul după primele 45 de minute fiind egal, 0-0.

În repriza a doua, contrar cursului jocului, oaspeţii au fost cei care au deschis scorul, prin Ionaşcu, în minutul 62. Acesta a încercat să centreze din unghi, dar traiectoria luată de minge l-a păcălit pe portarul bihorean Pap şi a intrat pe colţul scurt, în plasă.

Cu 0-1 pe tabelă, cu 30 de minute înainte de final, elevii antrenorului Dan Dobai au pus presiune şi mai mare pe adversar, iar peste doar şapte minute, în minutul 69, Arnăutu a adus egalarea, scor 1-1, după ce a înscris cu capul din 6 metri, fructificând centrarea lui C. Roşu.

Golul victoriei echipei Luceafărul Oradea l-a adus fundaşul central Salif Nogo, în minutul 85, care a marcat cu capul din careul mic, după centrarea lui Ban.

Acesta avea să fie şi scorul final, 2-1 pentru gazde, un scor care, coroborat cu celelalte rezultate ale etapei o desprinde pe Luceafărul în fruntea clasamentului, la 4 puncte, faţă de principala contracandidată, Avântul Reghin.

"Am controlat partida. Practic s-a jucat într-o singură direcţie, dar probabil liniştea pe care au avut-o jucătorii că evoluau în compania unei echipe din partea inferioară a clasamentului, ne-a făcut să nu fructificăm ocaziile din prima repriză. Am marcat însă în partea a doua, revenind de la 0-1. Importantă, mai mult decât orice, este însă victoria şi cele trei puncte acumulate", a declarat, după partidă antrenorul echipei bihorene, Dan Dobai.

Tehnicianul formaţiei Luceafărul a aliniat în această confruntare echipa: E. Pap – Fl. Drăgan (min. 70 I. Ban), Nogo, Hlinca (ctp.), Al. Radu – Balla, Feher, Ţegle (46 Chiş Toie) – C. Roşu (70 Balea), Arnăutu şi Cr. Cigan.

Pentru că Avântul Reghin n-a obţinut decât un rezultat de egalitatea în această etapă, 2-2 la Dej, cu Unirea, Luceafărul s-a desprins la patru puncte în fruntea clasamentului şi a luat o opţiune serioasă pentru a câştiga seria şi a promova în Liga a II-a.

În etapa viitoare însă, Avântul Reghin şi Luceafărul Oradea se vor întâlni în meci direct, programat la Reghin, "joc care poate fi decisiv în ceea ce priveşte promovarea", după cum a mai precizat antrenorul Dan Dobai.

De menţionat însă că până în prezent, echipa bihoreană Luceafărul a obţinut numai victorii, cucerind 18 puncte din 18 posibile.

La rândul ei, tânăra echipă CS Oşorhei a reuşit o victorie mare sâmbătă, câştigând la Miercurea Ciuc, pe terenul celor de la Csikszereda, acolo unde s-au încurcat multe echipe din prima parte a clasamentului. Elevii antrenorului Călin Cheregi s-au impus însă cu 1-0, după ce şi la pauză conduceau cu acelaşi scor, printr-un gol marcat de Costea în minutul 25.

"A fost un meci deosebit de frumos, în care am reuşit să ne impunem datorită unei evoluţii consistente din partea noastră. O victorie pe deplin meritată.  Felicit jucătorii pentru efortul depus şi pentru modul cum au respectat ceea ce am pregătit pentru acest meci. Mă bucură faptul că deşi a fost o deplasare foarte grea, am reuşit sa câştigăm şi să terminam cu cinci juniori în teren", a declarat pentru Bihoreanul, antrenorul echipei din Oşorhei, Călin Cheregi.

În urma acestui succes, CS Oşorhei a urcat pe poziţia a IX-a a clasamentului, cu 24 de puncte.


Rezultatele şi marcatorii etapei a XIX-a din Seria a V-a a Ligii a III-a:

Vineri:
Sănătatea Cluj - CS Iernut    1-1
B. Cristea (69) / Ghirca (62)
Unirea Jucu - AFC Odorheiu Secuiesc   0-0

Sâmbătă:
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc - CS Oşorhei    0-1
Costea (25)
Luceafărul Oradea - FC Zalău    2-1
Arnăutu (69), Salif Nogo (85) / Ionaşcu (62)
Unirea Dej - Avântul Reghin    2-2
Nalaţi (65), Karl Ecollo (90+3) / Dumbrăvean (53), Ad. Mureşan (60)
ASF Comuna Recea - CSM Sighetu Marmaţiei    0-3
Onyeka (două), Ferariu ()
Luceafărul Bălan - Industria Galda     0-3
Luceafărul Bălan s-a retras din competiţie în această iarnă şi pierde meciurile rămase la "masa verde".