Etapa din acest weekend din Liga a III-a la fotbal nu a fost tocmai fastă pentru echipele bihorene, care au obţinut un singur punct.

Este vorba de remiza FC Bihorului cu Poli Timişoara de pe teren propriu din Seria a 8-a, pentru că în Seria a 10-a atât Lotus Băile Felix cât şi Crişul Sântandrei au trebuit să se recunoască învinse.

Victoria Careiului, cu sprijinul unui bihorean

Lotus a evoluat vineri pe teren propriu, în derby-ul play-out-ului, cu CSM Victoria Carei, în faţa căreia a cedat cu scorul de 1-2.

Elevii antrenorului Cosmin Bodea au deschis scorul încă din minutul 12, prin Cristian Urbanowski, iar la pauză au avut 1-0. Mai mult, şi cu 15 minute înainte de final Lotus se afla în avantaj, numai că au venit două minute care le-au fost fatale bihorenilor, când tocmai un jucător bihorean care evoluează acum pentru echipa din Carei, Darius Marina, a reuşit o dublă şi a întors situaţia în favoarea oaspeţilor, după ce a marcat în minutele 78 și 80.

Chiar dacă a pierdut cu 1-2, Lotus Băile Felix rămâne pe primul loc în play-out-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a, cu 28 de puncte. Echipa din Carei, de pe locul 2, s-a apropiat însă acum la un singur punct.

În disputa de vineri, tehnicianul Cosmin Bodea a trimis în teren pentru Lotus formula: P. Cosma – Cr. Urbanowski, S. Oșvat (min. 64 Sg. Oltean), D. Lupșe, M. Arsene, I. Pascu, D. Gheban (min. 73 A. Morar), M. Negru (min. 56 D. Sala), G. Gitye (min. 64 D. Duma), D. Ciurcui (min. 73 P. Blăgea) şi R. Tămaș.

În celelalte două partide ale etapei din play-out: Minerul Ocna Dej – Sănătatea Cluj 0-4 şi Minaur Baia Mare – Olimpia MCMXXI Satu Mare 4-2.

Crişul pierde după 8 etape

În cadrul play-off-ului aceleiaşi serii, Crişul Sântandrei a evoluat sâmbătă la Sighetu Marmaţiei şi a cedat, de asemenea, cu scorul de 0-2, pe terenul echipei gazdă CSM. Cei de la Crişul Sântandrei au ratat astfel oportunitatea de a urca pe locul 2, un loc de baraj. Aceasta pentru că, vineri, CSM Olimpia Satu Mare a pierdut la Zalău, pe terenul liderului, SCM, cu scorul de 1-2.

Din păcate, trupa pregătită de Gheorghe Ghiţ a cedat în Maramureş şi a coborât pe locul 4.

Disputa de la Sighet s-a decis în partea a doua, pentru că la pauză scorul era egal, 0-0. Imediat însă după reluare gazdele au deschis scorul în minutul 48, prin Pape Ndiaye, iar pe final, în minutul 89, Emanuel Mensah a înscris şi el pentru a stabili scorul final, 2-0.

Acest eşec al Sântandreiului vine să întrerupă o serie de opt rezultate pozitive pe care echipa pregătită de Gheorghe Ghiţ le-a avut în acest sezon. Pentru Crişul va urma o serie de trei jocuri pe teren propriu.

În partida de la Sighet, pentru Crişul Sântandrei au evoluat: I. Anca Trip – L. Hadadea, Cr. Oros, D. Stan, S. Gondor (min. 89 D. Maghiar), C. Trip, A. Achim (min. 77 L. Prundaru), Al. Sorian, I. Ban, I. Hora şi R. Popescu.

În etapa viitoare, Crişul Sântandrei va primi replica liderului SCM Zalău, sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 17, în timp ce Lotus Băile Felix va juca la Cluj Napoca, cu cei de la Sănătatea, vineri, 12 aprilie, tot de la ora 17.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!