Un bărbat din comuna Lăzăreni a fost reţinut pentru 24 de ore şi s-a ales cu dosar penal, după ce a fost găsit de poliţiştii din Băile Felix băut la volanul maşinii, aparatul etilotest indicând o alcoolemie ridicată, de peste 1 la mie alcool pur în aerul expirat.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul în vârstă de 38 ani a fost oprit de poliţiştii din Băile Felix în noaptea de 28 spre 29 decembrie, în jurul orei 1.35, pe DN 76, în Hidişelu de Sus. "Acesta a fost depistat în trafic de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în informare. 

În aceeaşi noapte, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența alcoolului şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate la Poliţia Băile Felix, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului Oradea.

Peste 700 de şoferi au fost testaţi de poliţiştii rutieri pentru alcool sau droguri în minivacanţa de Revelion. În total, pe șoselele din județ au acționat 115 patrule pedestre sau auto.

Poliţiştii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul siguranței rutiere şi au aplicat 245 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 166.163 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 41 de permise de conducere, dintre care 14 pentru consum de alcool sau alte substanțe interzise, 13 pentru depășirea limitelor legale de viteză și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

Între şoferii rămaşi fără permis de conducere se numără şi un tânăr de 23 ani din Beiuş, oprit pentru un control de rutină în seara zilei de 30 decembrie, pe DN 76, între Pocola și Beiuş.

În urma testării preliminare, aparatul a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Ca atare, poliţiştii l-au dus la analize de sânge şi au întocmit pe numele lui un dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive. Cercetările în acest caz se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!