Preşedintele PMP, Eugen Tomac, s-a aflat vineri la Oradea pentru a participa la întâlnirea regională de pregătire a alegerilor locale cu reprezentanţii organizaţiilor judeţene din norv vest, prilej cu care a afirmat că obiectivul PMP este să obţină un scor de cel puţin 10%, inclusiv în Bihor. Asta, în contextul în care la alegerile europarlamentare partidul a avut 2,26% la nivelul judeţului, iar la prezidenţialele din toamnă - 5,63%.

"PMP va merge în campanie cu candidaţi în toate localităţile, avem target să intrăm în toate consiliile judeţene şi municipale, în consiliile tuturor oraşelor şi comunelor mari", a spus Tomac.

În Bihor, a precizat şeful organizaţiei judeţene, Andrei Amariţei, acest lucru înseamnă "cel puţin doi consilieri judeţeni şi doi consilieri municipali la Oradea". Tot Amariţei a afirmat că deja au fost stabiliţi viitorii candidaţi în aproximativ 60 de oraşe şi comune, iar pentru o candidatură la Primăria Oradea "am identificat trei oameni de valoare cărora nu li se poate reproşa nici măcar o urmă de pată". Numele viitorului candidat va fi anunţat, însă, abia în cursul lunii viitoare.

Pe de altă parte, Eugen Tomac a afirmat că acolo unde PMP nu va avea candidaţi proprii, va discuta susţinerea altora, dar numai cu partide "anti-PSD".

Întrebat de BIHOREANUL de ce PMP l-a susţinut pe fostul PNL-ist Horia Carţiş pentru funcţia de subprefect al judeţului, Tomac a afirmat că "totdeauna am susţinut oameni competenţi în poziţiile în care noi am putut promova oameni; acolo unde a fost nevoie de un gir politic, l-am dat cu convingerea că promovăm competenţa".

Vizita de vineri la Oradea încheie un turneu început în ianuarie de Eugen Tomac la toate organizaţiile din ţară, în Bihor el fiind secondat de senatorul Severica Covaciu şi de Ioana Constantin, secretar general al partidului şi secreta de stat în Ministerul Muncii.