Europarlamentarul Laszló Tőkés, preşedintele Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că susţine în totalitate valorile pe care societatea civilă a ales să le apere, ieşind în stradă împotriva unui “Guvern care luptă împotriva întregii lumi, declarând război statului de drept şi democraţiei”.

“Admir şi sunt recunoscător societăţii civile care se ridică împotriva clasei politice şi a corupţiei, la fel cum a făcut-o şi după tragedia din Colectiv. Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania şi Partidul Popular Maghiar din Transilvania va susţine aceste demonstraţii”, a declarat europarlamentarul.

Tőkés a condamnat vehement lipsa de verticalitate a UDMR care, în opinia sa, continuă să rămână „pe o parte greşită a baricadei”, alături de PSD şi ALDE, trăgând întreaga comunitate de maghiari „într-o situaţie catastrofală”.

„Nu e locul nostru lângă această coaliţie care e în cădere. Mi-e ruşine, ca maghiar, când mă uit la demonstranţii care protestează împotriva unei coaliţii din care fac parte şi reprezentanţii comunităţii mele. UDMR nu a primit voturi şi mandat să intre în parlament ca să sprijine corupţia”, a mai  spus europarlamentarul.