În contextul grevei dascălilor, Ministerul Educaţiei a anunţat marţi că se amână Evaluarea naţională pentru elevii claselor a VI-a, care ar fi trebuit să înceapă miercuri, 24 mai.

„A fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial ordinul de ministru pentru modificarea Calendarului de administrare a Evaluărilor Naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2022 – 2023. Astfel, Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a va avea loc în zilele de 30 mai (Limbă și comunicare), respectiv 31 mai (Matematică și științe ale naturii)”, se arată într-o informare transmisă de minister marți, în a doua zi de grevă generală a cadrelor didactice.

Conform calendarului oficial, cele două probe ale evaluării de la clasa a VI-a erau programate pentru zilele de 24 mai, la Limbă și comunicare, și pe 25 mai, la Matematică și științe ale naturii, notează Libertatea.ro.

Președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat luni pentru Edupedu.ro că atâta vreme cât în școli este grevă generală, „nu putem discuta de susținerea vreunei activități didactice de predare sau de evaluare”.

Cadrele didactice au intrat luni în grevă generală, nemulțumite de salariile mici și de lipsa investițiilor din învățământ. Mai mulți profesori, învățători și educatori din Bihor s-au alăturat grevei, neprezentându-se la ore.

BIHOREANUL a relatat pe larg care a fost atmosfera în mai multe școli din Oradea în prima zi de grevă, în materialul: Prima zi de grevă în școlile din Oradea: Elevii își cheamă profesorii înapoi în clase, aceștia nu au de gând să cedeze (FOTO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!