Eveniment inedit, miercuri seară, în Parcul Cetăţii, unde peste 100 de mămici şi bebeluşii lor, însoţiţi de tătici şi bunici, s-au strâns pentru a marca Săptămâna Internaţională a Alăptării.

Aşezate în iarbă, mămicile cu bebeluşii în braţe au format o inimă uriaşă, după care fotograful evenimentului, Ancuţa Cabău, şi ea susţinător al cauzei, a realizat, gratuit, poze cu fiecare familie în parte, ca amintire.

Iniţiativa aparţine doctoriţei Bianca Chirea, consultant de alăptare acreditat internaţional, şi grupului de mămici care alăptează şi susţin cauza alăptării, pe care medicul le consiliază.

"Am văzut o fotografie cu o inimă formată din mămici şi bebeluşi şi am decis să realizăm şi noi o astfel de inimă, să transmitem un mesaj tuturor mămicilor şi viitorilor mămici: să îşi alăpteze copiii. Alăptarea e la îndemâna tuturor. E gratis şi sănătos", a povestit BIHOREANULUI medicul Bianca Chirea.

Potrivit acesteia, în România statisticile oficiale arată că doar puţin peste 12% din copii sunt hrăniţi la sân în primele 6 luni de viaţă şi doar 3% dintre copiii de peste 6 luni. "Sunt foarte multe mituri, prejudecăţi. Eu le invit pe mămici şi mai ales pe viitoarele mămici să se informeze despre beneficiile alăptării, despre capcane, probleme", a mai spus doctoriţa.

Săptămâna Mondială a Alăptării este celebrată în fiecare an, între 1 şi 7 august în mai mult de 170 de ţări, comemorând Declaraţia Inocenţilor, semnată în 1990 de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, UNICEF şi alte organizaţii internaţionale, pentru a proteja, a promova şi sprijini alăptarea.