Evitaţi pe cât posibil giraţia de lângă hypermarket-ul Selgros de la ieşirea din oraş către Deva! Potrivit unui comunicat al municipalităţii, firma Bilfinger, executantul lucrărilor la pasajul suprateran de pe DN 76, va limita începând de miercuri dimineaţă circulaţia prin sensul giratoriu la o singură bandă.

Restricţia de circulaţie va fi impusă din cauza lucrărilor de montare a grinzilor aferente primelor două deschideri ale viitorul pasaj pe care şoseaua de centură va traversa intersecţia. Circulaţia va fi limitată la o singură bandă în fiecare zi între orele 6:30 – 15:00 până vineri, inclusiv.

Construcţia pasajului este finanţată printr-un proiect Regio în valoare de 24,6 milioane lei, din care contribuţia Uniunii Europene se ridică la 16 milioane lei, diferenţa fiind acoperită de Guvernul României (3,5 milioane lei) şi municipalitatea orădeană (5,1 milioane lei).

Estimată la 19,2 milioane lei şi adjudecată de asocierea firmelor Bilfinger Baugesellschaft şi Corporate Management Solution pentru suma de 17,1 milioane lei, construcţia pasajului va trebui finalizată în 17 luni. Termenul de predare a fost scurtat cu trei luni, pentru ca municipalitatea să se poată încadra în data limită de 1 ianuarie 2016 până la care mai poate face decontări din fonduri europene.