Au terminat un tronson, încep altul! Strada Ecaterina Teodoroiu se închide începând de joi pe o porţiune de o jumătate de kilometru, delimitată de străzile Marin Preda şi Feleacului, pentru lucrări de înlocuire a reţelor de utilităţi de amenajare a viitorului drum expres.

"Pe porţiunea închisă traficului auto se va face înlocuirea reţelelor de utilităţi, după care se vor aşterne deasupra straturi succesive de asfalt. Lucrările vor mai cuprinde înlocuirea bordurilor, montarea parapeţilor spre calea ferată, montarea stâlpilor de iluminat şi refacerea marcajelor rutiere", a declarat managerul de proiect Anamaria Sava.

Porţiunea de stradă afectată de lucrări va rămâne închisă traficului rutier vreme de două luni. Ulterior, constructorii se vor muta pe tronsonul delimitat de străzile Feleacului şi Louis Pasteur, unde va fi amenajat şi un sens giratoriu.

Pe de altă parte, în prima parte a zilei de joi, între orele 8 – 12, constructorii vor bloca accesul rutier dinspre strada Olteniei spre strada Adevărului pentru lucrări la terasament şi podeţul în cascadă din vecinătatea liniei ferate.

Lucrările de construire a drumului expres, în valoare de 15 milioane euro, sunt realizate de asocierea firmelor Trameco, Selina, Drumuri Bihor, Abed Nego, Vega '93 Galaţi, Geotec Plant Iaşi, Instgat Timişoara şi subcontractorul ELM Electromontaj Cluj Napoca.

Lung de 3,5 kilometri, drumul rapid va începe la podul Mareşal Constantin Prezan, aflat încă în lucru, şi va traversa străzile Făcliei, Piatra Craiului, Adevărului, Gheorghe Doja, Louis Pasteur, Ecaterina Teodoroiu, Izvorului, Theodor Neş, pe la baza dealurilor Pisicii şi Ciuperca.