Fostul viceprimar Ovidiu Mureşan a trecut cu arme şi bagaje în tabăra administraţiei Bolojan. "Începând de astăzi sunt angajat al Companiei de Apă Oradea. Astăzi fost prima mea zi de lucru în calitate de director comercial al CAO", a declarat PSD-istul vineri, în cadrul conferinţei de presă în care şi-a prezentat bilanţul celor aproape 3 ani de mandat.

Compania de Apă Oradea şi-a reînfiinţat postul de director comercial marţi, la cererea primarului Ilie Bolojan, care vede în Mureşan o victimă colaterală a războiului PSD – PNL. Postul călduţ din conducerea companiei a fost ocupat vreme de doi ani de un alt PSD-ist, Claudiu Pop, până la numirea în funcţia de prefect de Bihor, şi a fost desfiinţat la sfârşitul anului 2012. La acea dată măsura a fost legitimată ca o încercare a de opri implantarea politrucilor în funcţii de conducere ale regiilor locale.

Pentru a putea ocupa postul, Mureşan a renunţat, după două mandate consecutive, la poziţia de consilier local. "Având în vedere că începând de astăzi ocup funcţia de director comercial al unei companii subordonate municipalităţii, funcţie incompatibilă cu calitatea de consilier local, astăzi mi-am dat demisia din funcţia de consilier local", a spus fostul viceprimar.

La fel, pentru a nu cădea victimă, din nou, disputelor politice dintre PSD şi administraţia locală PNL-UDMR, Mureşan şi-a înaintat demisia, tot vineri, şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Oradea. Ex-viceprimarul spune că în ciuda acestui fapt va rămâne, în continuare, membru PSD.

"Am rămas în continuare în PSD. Sunt membru al acestui partid de 15 ani şi voi rămâne membru atâta timp cât voi fi respectat", a spus Mureşan.

Consiliul Local a hotărât în şedinţa din 13 februarie înlocuirea din funcţie a viceprimarului Ovidiu Mureşan şi reconfigurarea alianţei locale PNL-PSD. Postul pesedistului va fi ocupat de săptămâna viitoare de către udemeristul Huszar Istvan, care s-a şi prezentat vineri la noul loc de muncă.