În toate cele 41 de centre de examen din Bihor a debutat luni Bacalaureatul, cu proba scrisă la limba şi literatura română. 4.716 de tineri bihoreni s-au înscris la examen, dintre care 258 sunt absolvenţi din promoţii anterioare.

"Examenul a debutat fără incidente în toate centrele din Bihor", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Florin Negruţiu, luni, pentru BIHOREANUL.

Condiţiile de organizare sunt similare cu cele de la Evaluarea Naţională. Pentru a preveni îmbolnăvirile cu Covid-19, toţi candidaţii au fost supuşi unui triaj la intrarea în centre. Tinerii care au temperatura corpului peste 37,3 grade nu vor putea intra în centrul de examen. În plus, toţi candidaţii poartă măşti şi stau la distanţă de doi metri unii de alţii.

Ca o noutate faţă de Evaluarea Naţională este că Ministerul Educaţiei a decis să nu permită nici măcar accesul jurnaliştilor în şcoli, înainte de examen. "Din motive sanitare, de asigurare a dezinfecţiei, Ministerul a transmis că accesul persoanelor străine este interzis", a declarat Negruţiu. Aşadar, dacă în alţi ani, dar şi la Evaluarea Naţională, jurnaliştii puteau fotografia candidaţii înainte de examen în sălile de clasă, acum acest lucru a fost imposibil.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor va comunica după-amiază date privind participarea şi incidentele, dacă au existat, la primul examen scris al Bacalaureatului.