Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului pentru Combaterea Infracţionalităţii Transfrontaliere au întocmit dosar penal, marţi, pe numele unui clujean de 40 ani, şofer în cadrul unei firme de transport internaţional din judeţul Cluj, pentru tăinuirea unui furt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Borş au descoperit săptămâna trecută, în autotrenul pe care respectivul îl conducea, un excavator furat din Italia.

"Marţi am primit comunicarea din partea autorităţilor italiene cum că vehiculul este furat. Şoferul a negat că ar fi ştiut acest lucru însă există unele indicii că declaraţiile sale nu corespund realităţii. Poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi depistarea tuturor persoanelor implicate în acest caz", a declarat subinspectorul Cătălin Simuţ.

Excavatorul, marca New Holland, a fost evaluat la 100.000 de euro şi se află la sediul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, urmând să fie predat proprietarului.