Așa cum se întâmplă în fiecare an, sărbătoarea de Ziua Oradiei a început cu o festivitate care i-a adus în prim-plan pe cei mai buni elevi din ultimul an școlar.

Cei care au obținut media maximă 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat și premianții la olimpiadele internaționale și naționale, respectiv la concursurile recunoscute de Ministerul Educației, au fost recompensați pentru reușitele lor, în cadrul unei ceremonii care a avut loc joi la Primărie și a fost condusă de primarul Florin Birta.

În total, 206 elevi orădeni au fost recompensați de municipalitate, alături de profesorii care i-au îndrumat, 126 la număr.

„Cred că și viitorul, așa cum trecutul a fost marcat de educație, este foarte important să fie asigurat de oameni educați și care învață și care au rezultate foarte bune la învățătură. Poate că nu avem cel mai bun sistem de învățământ, poate mai poate fi îmbunătățit, dar dăruința dvs. și modul în care reușiți să obțineți rezultate foarte bune, ne face să fim mândri și să credem că viitorul orașului nostru este asigurat”, a declarat primarul Florin Birta, în cadrul ceremoniei.


Fiecare elev premiat a primit o diplomă simbolică și un rucsac cu logoul Oradiei

Edilul a subliniat și că, an de an, numărul premianților crește, ceea ce este îmbucurător.

În contextul în care pe 12 octombrie Oradea rememorează ziua din anul 1918 în care, în casa avocatului Aurel Lazăr, s-a semnat Declarația de la Oradea, premergătoare Unirii Principatelor Române, edilul a precizat că evenimentele importante din istoria României s-au petrecut „pentru că am avut oameni educați, care au știut ce vor și care au vrut binele țării noastre”.

Fiecare elev omagiat joi va primi un premiu în bani: 5.000 lei în cazul celor care au obținut medalia de aur la olimpiadele internaționale, 2.500 lei pentru cei premiați cu bronz, între 1.000 și 300 lei pentru premiile sau mențiunile la examenele, olimpiadele sau concursurile naționale. Profesorii au primit premii între 200 și 600 lei, pentru fiecare elev premiat.

Vezi mai jos Programul complet dedicat Zilei Oradiei!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!