Ziua Oradiei, 12 octombrie, va fi sărbătorită anul acesta cu fanfara militară, defilarea Detașamentului de Onoare şi un concert simfonic.

Festivităţile vor debuta la ora 11, în Sala Mare a palatului administrativ al Oradiei.

"Manifestările dedicate zilei de 12 Octombrie vor debuta în sala festivă Traian Moşoiu, cu premierea olimpicilor orădeni şi a profesorilor lor coordonatori şi vor continua cu festivităţile de la statuia Regelui Ferdinand din Piaţa Unirii, urmate de deplasarea la Muzeul Memorial Aurel Lazăr şi la statuia lui Aurel Lazăr", a transmis Primăria Oradea.

Programul va mai cuprinde, de la ora 12:15, şedinţa festivă a Consiliului Local Oradea, în cadrul căreia primarul Florin Birta va rosti o alocuţiune despre importanţa evenimentului, urmată de la ora 12:45 de vernisajul expoziţiei "Centenarul Constituţiei României Mari", în cadrul căreia va fi expus şi un exemplar al acesteia, datând din anul 1923.

Cea de a doua partea a festivităţilor, programată în Piaţa Unirii, va cuprinde un moment religios, ceremonialul de depunere de coroane la statuia Regelui Ferdinand şi defilarea detaşamentului de onoare.

Potrivit comunicatului, programul zilei se va încheia în Piaţa Unirii, cu concertul susţinut de Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" din Cluj-Napoca, condusă de către cpt. Daniel Florin Munteanu, şi cu spectacolul "Cântec, joc şi vouă bună", oferit de Ansamblul Folcloric Bihorul, coordonat de Ioan Silaghi.

Ziua oraşului Oradea este sărbătorită la această dată deoarece în 12 octombrie 1944 oraşul a fost eliberat de către Armata Română de sub ocupaţia horthystă.

Vezi mai  jos programul complet al manifestărilor:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!