Curtea de Apel Oradea a început dezbaterile în cazul poliţistului orădean trimis în faţa instanţei pentru delapidare şi condamnat de Judecătoria Oradea la o pedeapsă cu suspendare după ce şi-a lăsat maşina de serviciu pe mâna excentricului Victor Micula, iar acesta s-a filmat îmbrăcat în poliţist, conducând autospeciala prin oraş cu sirena pornită.

BIHOREANUL vă prezintă, în premieră, înregistrarea care a fost vizionată de cei prezenţi la şedinţa de judecată, de marţi, la solicitarea apărătorului poliţistului.

După cum a relatat deja BIHOREANUL, filmulețul a fost găsit în telefonul vloggerului Virgil Halacu, alias GajuKyd, percheziţionat într-un alt caz, cel în care fiul magnatului Viorel Micula a fost trimis în judecată pentru încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce participase la o cursă de maşini prin oraş şi trăsese cu o armă de asalt.

Totul a fost înregistrat de Halacu, care voia să facă un film de tip GTA Real Life, sub titlul "Mafioţii din Oradea".

Fişierul video din telefonul lui Halacu, realizat pe 1 decembrie 2014, era, de fapt, filmarea unei înregistrări din telefonul lui Victor Micula, în fundal auzindu-se, de altfel, discuţia dintre cei doi. 

Originalul fusese realizat în noaptea de dinainte, de 30 noiembrie spre 1 decembrie 2014, de către tânărul milionar, care şi-a înregistrat escapada la volanul maşinii de Poliţie.

Îmbrăcat într-o jachetă de poliţist şi cu caschetă pe cap, Victor Micula a filmat interiorul maşinii, în timp ce conducea autospeciala Poliției de unul singur prin oraş, pornind la un moment dat şi semnalele acustice, şi comentând ba că maşina e "şmecheră", ba că "suntem pe gaz", "prin oraş, după domnişoare".

În plus, polițistul de ocazie arată, filmând pachetul de pe bancheta mașinii, şi că a ieşit cu autospeciala la plimbare să-şi cumpere ceva de la McDonald’s, pentru că "muream de foame", dar și "sunt de serviciu şi mă plictisesc". 

Pentru "patrularea" din 2014, Victor Micula a fost cercetat sub acuzele de "uzurpare de calităţi oficiale" (pentru că a îmbrăcat uniforma de Poliţie) şi "acces ilegal la un sistem informativ", fiindcă a pornit aparatura din autospecială, în timp ce o conducea.

Cu toate acestea, a scăpat fără măcar să fi fost audiat! Asta pentru că la data declanşării anchetei, în 2019, răspunderea penală pentru faptele comise se prescrisese deja.

În cazul poliţistului, însă, identificat ca fiind Adrian Hărăguş, agent şef adjunct în cadrul Poliţiei Rutiere Bihor, procurorii au dispus în februarie 2022 ca acesta să fie trimis în judecată pentru delapidare, faptă pentru care Judecătoria Oradea l-a şi condamnat, în decembrie anul trecut, la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu suspendare tot pe 2 ani, perioadă în care instanţa i-a interzis şi să profeseze.

Verdictul final în caz îl va pronunţa Curtea de Apel Oradea.

Vezi mai jos filmarea!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!