Markovics Romulus, cap al clanului ţigănesc Neguş, în absenţa fratelui său mai mare, Sanyi Neguş, încarcerat în străinătate pentru complicitate la omor, a fost arestat, vineri seară, într-un dosar penal deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, sub acuzaţia de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Acţiunea are ca punct de pornire un scandal petrecut sâmbăta trecută, la clubul Atti's din cartierul Ioşia, unde cinci persoane au fost rănite într-o altercaţie produsă de Neguş şi de oamenii acestuia.

Markovics a fost reţinut, pentru 24 de ore, la dispoziţia procurorului, şi a fost prezentat vineri după-amiază, în jurul orei 17, magistraţilor de la Judecătoria Oradea, cu propunerea de arestare preventivă pentru 15 zile.

După 5 ore de deliberări, judecătorii au dispus arestarea lui Neguş junior, însă doar pentru 5 zile.

Ancheta în acest caz este desfăşurată în cea mai mare discreţie, astfel că presa nu a fost încunoştinţată de organele de anchetă penală nici cu privire la scandalul de la clubul Atti's, nici cu privire la reţinerea, respectiv propunerea de arestare a lui Neguş.

După cum se ştie, în ultima vreme Markovics Romulus a făcut obiectul mai multor scandaluri publice, relatate de BIHOREANUL, care semnala şi slaba reacţie a autorităţilor.

În cel mai recent episod, şeful clanului ţigănesc a tăbărât, în plin centrul Oradiei şi la lumina zilei, înarmat cu o sabie, asupra unui alt interlop, însoţit fiind de o gaşcă de bătăuşi, printre care şi Mihai Gabor, zis Grecu.

Soluţia Judecătoriei Oradea a fost atacată, prin recurs, atât de avocatul lui Markovics, care a considerat arestarea ca neîntemeiată, cât şi de reprezentanţii Parchetului, care au cerut admiterea propunerii de arestare aşa cum a fost ea formulată, pentru 15 zile.

Cele două recursuri au fost analizate, sâmbătă, de un complet al Tribunalului Bihor, format din trei judecători. După o oră de deliberări, instanţa a decis să respingă recursul lui Markovics şi l-a admis, în schimb, pe cel al procurorilor.

"S-a admis recursul formulat de către reprezentanţii Parchetului, în sensul majorării duratei arestării preventive de la 5 la 15 zile", a declarat pentru BIHOREANUL judecătoarea Denisa Vidican. Decizia Tribunalului este definitivă.