Două şcoli orădene ar putea să îşi înceapă în toamnă noul an şcolar în alte imobile.

"Intenţia noastră este să mutăm şcoala Szacsvay Imre, de pe strada Tudor Vladimirescu, care îşi desfăşoară activitatea în chirie, pe acceaşi stradă, la circa 500 de metri în incinta clădirii şcolii Ioan Bococi", a declarat directorul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa, marţi pentru BIHOREANUL.

Primăria a făcut deja demersuri oficiale pentru preluarea clădirii Liceului Tehnic Ioan Bococi de la Consiliul Judeţean.

"Urmează să fie promovate două hotărâri de Consiliu Judeţean şi Consiliu Local în vederea predării, respectic preluării, clădirii şcolii din administrarea judeţului în cea a municipiului, astfel încât în toamnă elevii să înceapă şcoala în noua clădire", a spus directorul.

În prezent, Primăria plăteşte o chirie de o mie de euro pe lună pentru imobilul din strada Tudor Vladimirescu, în care funcţionează şcoala Szacsvay.

Potrivit lui Lucian Popa, tot din toamnă, clasele de gimnaziu ale Colegiului Naţional Iosif Vulcan, care funcţionează în alte imobile decât sediul principal din strada Jean Calvin, se vor muta din imobilele situate pe străzile Iuliu Maniu şi Piaţa Rahovei pe Bulevardul Decebal, în fostul sediul al Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, şcoală între timp comasată cu Colegiul Tehnic Traian Vuia.

De altfel, ultimele clase de la Şaguna care au rămas în sediul de pe Bulevardul Decebal se vor muta în Colegiul Vuia, din strada Constantin Brâncoveanu.