Executarea silită declanşată împotriva Spitalului Municipal Episcop Nicolae Popovici Beiuş a fost suspendată provizoriu, joi, de preşedinta Judecătoriei locale, Ancuţa Gavrilă.

Procedura a fost demarată marţea trecută, pentru punerea în aplicare a sentinţei definitive date într-un proces de malpraxis, sentinţă care obliga unitatea la plata unor daune morale de 145.000 de euro, alături de doi medici, ginecologul Radu Scridon şi anestezistul Vladimir Topală, găsiţi vinovaţi pentru moartea unei tinere de 28 ani, Marcela Gruie.

Ordonanţa preşedinţială semnată de judecătoare nu are cale de atac şi va pune la adăpost spitalul până la soluţionarea unui alt proces demarat de unitate, prin care contestă procedura de executare silită.

Nemulţumit de decizia Judecătoriei Beiuş, Dorel Gruie, soţul tinerei decedate, a anunţat că va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii împotriva preşedintei instanţei, deoarece, susţine el, aceasta se afla în situaţie de incompatibilitate având în vedere că atât ea cât şi familia ei beneficiază de servicii medicale. "Ea trebuia să se abţină la judecarea cauzei şi să decline competenţa la altă instanţă. Este mai mult decât evident că are un interes în cauză", a declarat BIHOREANULUI Dorel Gruie.

Bărbatul este nemulţumit şi de modul în care reprezentanţii Trezoreriei Beiuş au împiedicat activitatea executorului, înainte de emiterea ordonanţei judecătoreşti. Potrivit acestuia, din cei 92.000 lei, sumă aflată în contul spitalului din Trezorerie, funcţionarii nu au virat nici un leu executorului, ci i-au transferat spre alte conturi.

Ca urmare, avocatul familiei, Răzvan Doseanu, urmează să depună o plângere penală împotriva angajaţilor Trezoreriei care, susţine el, au abuzat de funcţii în acest caz. "Urmează să înregistrăm o plângere penală împotriva persoanelor responsabile din Trezoreria Beiuş care au informat spitalul despre înfiinţarea popririi înainte de a indisponibiliza toate sumele şi care au efectuat transferuri de bani pentru a nu fi virate în contul executorului", susţine avocatul.

Citiţi amănunte despre cum a ajuns Spitalul Beiuş la marginea falimentului în articolul: Direct în comă: Spitalul din Beiuş adus în faliment din cauza unui caz de malpraxis