Două dintre victimele exploziei produse, luni seară, la staţia de îmbuteliere a gazului din Ştei, şi internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea vor fi externate joi, iar starea celor patru pacienţi aflaţi la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului este stabilă.

Potrivit directorului medical al Spitalului, Lucia Daina, dintre cei 7 muncitori răniţi luni seară în urma deflagraţiei produse la staţia de îmbuteliere a gazului, doar 6 au rămas internaţi. "Una dintre persoanele rănite a refuzat internarea", a explicat Daina, contactată, miercuri, de BIHOREANUL.

Pe de altă parte, cele două persoane care au suferit arsuri de gradul l şi 2 la nivelul feţei şi ale mâinilor, internate la Secţia de Chirigie Plastică a spitalului, vor fi externate în cursul zilei de joi.

"Cei patru pacienţi care se află la Secţia de Terapie Intensivă, intubaţi, sunt monitorizaţi permanent şi reevaluaţi în fiecare zi. Trei dintre ei au arsuri ale căilor respiratorii superioare, iar cel de-al patrulea şi ale căilor respiratorii inferioare, dar starea lor este stabilă, nu prezintă gravitate deosebită", a mai spus Daina.

După cum se ştie, şapte muncitori cu vârste între 22 şi 53 ani au fost răniţi luni seară, în timpul unor manevre la staţia de îmbuteliere a gazului Corsar Gas din Ştei, toţi fiind transportaţi la spital în noaptea de luni spre marţi.

Cazul a fost înregistrat ca accident colectiv de muncă la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş au demarat ancheta penală în caz, pentru vătămare corporală din culpă, distrugere şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Deocamdată Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana nu a precizat cauza probabilă a exploziei.