Crăciunul se apropie, iar pentru cei care doresc să simtă atmosfera de altădată a sărbătorilor, când nu existau reţele de socializare pentru a distribui imaginile cu pomii împodobiţi, asociaţia fotografică Euro Foto Art din Oradea va organiza în data de 1 decembrie, de la ora 17, vernisajul unei expoziţii ce va prezenta cărţi poştale vechi, cu imagini cu şi despre Crăciun. 

Evenimentul va avea loc în Cetatea Oradea, unde Euro Foto Art gestionează Galeria „Matei Stegeran”, situată la parterul Corpului E al fortăreţei. 

„Aducem în prim-plan cărţile poştale de altădată care au colorat atmosfera adevărată a Sărbătorilor de Crăciun”, a anunţat Ştefan Tóth, preşedintele Euro Foto Art şi curatorul expoziţiei, printr-un comunicat de presă. 

Pentru acest demers, artistul fotograf îndeamnă și bihorenii să-i pună la dispoziţie cărţi poştale vechi cu tematica sărbătorilor de iarnă, până la data de 26 noiembrie. Ele se vor transforma în exponate şi vor rămâne în custodia Euro Foto Art până la finalul expoziţiei.

Cei care vor pune la dispoziţia asociaţiei cărţi poştale vor avea ocazia să vorbească despre acestea în cadrul vernisajului.

„De mult timp voiam sa organizez o asemenea expoziţie inedită. Cărţile poştale trebuie să fie mai vechi de 10 ani şi să aibă legătură cu Crăciunul. Pot să fie din orice parte a lumii”, a precizat Ştefan Tóth pentru BIHOREANUL.

El a adăugat că îşi doreşte ca în data de 1 decembrie, în cadrul vernisajului, să organizeze şi o seară cu „poveşti la gura sobei”, în care oamenii să simtă atmosfera sărbătorilor de odinioară, să uite de tehnologie şi reţelele de socializare şi să fie aproape unul de celălalt. Pentru a putea recrea această atmosferă, se vor interpreta cântece de Crăciun.

Cei care deţin ilustrații vechi şi doresc să le arate lumii sunt rugaţi să-l contacteze pe curatorul expoziţiei, artistul fotograf Ştefan Tóth, la adresa de e-mail eurofotoart@gmail.com.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!