Se va alege praful de reforma sanitară iniţiată de ministrul Cseke Attila dacă nu reuşeşte să-şi subordoneze conducerea CNAS.

Iniţial am crezut că această instituţie este concepută să asigure joburi pentru activiştii de partid, loazele şi pipiţele lor. De fapt, nu e altceva decât o uriaşă puşculiţă de unde se plătesc ANL-uri şi săli de sport la sate. Din banii de sănătate se fac drumuri imaginare şi se cumpără turme de oi din care se scrie numele celui mai iubit fiu al poporului pe dealurile Bucovinei.

Şeful CNAS, Lucian Duţă, a dat o decizie care l-ar umple de invidie pe Himmler: cu umanismul său de doctor, a stabilit nişte norme care limitează internarea bolnavilor în spitale. De pildă, dacă românul se îmbolnăveşte, poate fi internat doar după ce zace 5 zile cu febră peste 38 de grade.

Lăsând la o parte imbecilitatea ideii, fiindcă dacă omul nu e internat nu poate fi nici monitorizat, acest dr. Duţă dă dovadă şi de lipsă de patriotism. Acum, când gigacaloria a luat-o razna, putea valorifica febra bolnavilor. Dacă tot n-au acces suferinzii în spitale, hai să-i aşezăm în punctele termice, ca o parte din febră să încălzească apa. La fel, cei care deja s-au răcit definitiv, tocmai din lipsa tratamentului, ar putea fi folosiţi la pompele de căldură ca stâlpi de gheaţă.

Se pare că imaginaţia morbidă a şefilor CNAS a secat, aşa că le recomand să permită internarea şi după alte criterii. N-ar fi lipsit de interes ca românii, în veci pomenirea lor, să fie acceptaţi în spitale doar cu acordul preotului şi al medicului legist.